Apple photos/Snapseed Problems

I’m a technotwit. So I hope you’ll get a chance to point and laugh at how simple this is.

I’ve been meaning to start using some of my fave photos as personal ecards for Val day, Bdays, etc.  While I had thought about learning this simple task in the past I hadn’t done anything about it.  Then i resolved to get it done this year.  So, Friday I started poking around for a suitable pic.  That’s when it happened.

I usually load my pix from SD card to Apple Photos app for storage.  Then import into Google Snapseed for culling and PP, on my Ipad.  I’ve done this dozens of times over the past few years.  So, step A- I pulled up a pic into Snapseed and noticed it has a caption “read-only” file.  End step A- incomplete.

As noted I’m not a technophile, but not a complete Luddite either.  So I sat and thought about various things.  This sudden change is effecting ALL my photos.  That’s from the latest back first files taken on different devices ie. old IPad, this iPad, diff cams diff mfrs.  I had switched from Safari to Duckduckgo, maybe that’s it.  Tested—No.  My only other guess is that it happened when I updated my current (14.??) version of iOS.  How to test & fix?

While I’m not obsessed I have spent a bunch of time trying to get it fixed.  I’d like to complete my little project in time for Val Day.  

Any and all effective help will be GREATLY APPRECIATED.


You should mention Snapseed / Apple Photos in the discussion title.  You might get a better response.  "Frustrating Problem" is very generic.


jamie said:

You should mention Snapseed / Apple Photos in the discussion title.  You might get a better response.  "Frustrating Problem" is very generic.

agreed. I was thinking this might be a job for Viagra after reading the thread title!   


You said a mouthful



@jamie,

Tried to edit but I couldn’t get to title field.  Hitting edit button brought me the edit the comment field.


Do you see the edit link by the discussion title in the discussion list?

https://maplewood.worldwebs.com/forums/discussion/

I'm going to highlight this one better - a lot of people don't seem to see it.


jamie said:

Do you see the edit link by the discussion title in the discussion list?

https://maplewood.worldwebs.com/forums/discussion/

I'm going to highlight this one better - a lot of people don't seem to see it.

can you modify the edit button on the OP to open up the thread title also?


I went to OP and hit the edit button.  This took me to “modify comment”; thread title did not appear; ‘comment’ with small red star.  That’s all.


Found it and change @jamie made was used as correction.

Thanks Jamie and @drummerboy.


In the mean time I think I MAY have solved the problem after all.   That’s a big MAYBE.

Many thanks to those who made useful comments.


Follow-up: @PeterWick sent an image of the place to make the necessary change.  I recognized it and made the change.  DONE….and this morning I completed making my first ecard very quickly!…with several days to spare.  I may even have time to learn how to create and add a watermark.

So once again THANKS


Apollo_T said:

Follow-up: @PeterWick sent an image of the place to make the necessary change.  I recognized it and made the change.  DONE….and this morning I completed making my first ecard very quickly!…with several days to spare.  I may even have time to learn how to create and add a watermark.

So once again THANKS

Thank you but I must admit that it feels a little like stolen valor. I checked our messages and I don't see where I sent you the magical instructional image. Congrats on solving it anyway.



In order to add a comment – you must Join this community – Click here to do so.

Advertise here!

Sponsored Business

Find Business